Guest house

Uma Bulug Guest House / Biombo Architects

Uma Bulug Guest House / Biombo Architects

© KIE© KIE© KIE© KIE+ 19


  • Region Area of ​​this architecture project Region :
    118 m²

  • Year Year of realization of this architectural project

    Year:


    2019


  • Photographs

  • Manufacturers Marks with products used in this architecture project
    Manufacturers: Autodesk, Light, Sika, Dulux, dekson, BRILLIANT GERMANY, Modena, TOTO INDONESIA, Trimble Navigation
© KIE
© KIE

Text description provided by the architects. Uma buluh is a guesthouse located on Jalan Raya Uma Buluh, Canggu. This guesthouse is designed for medium-term visitors who want to stay in the Canggu area for quite a long time. Uma Buluh guest house was built on an area of ​​200m2. This guest house consists of 2 rooms for rent, 1 meeting room, 1 shared kitchen and dining room, 1 guest toilet, 1 main storage, garden and swimming pool. When passing through the entrance, the ceiling of the entrance access is double height, with the use of wooden screens on the ceiling. The choice of materials in the form of gray concrete walls, exposed red bricks on the facades, concrete floors, and the use of plywood on the ground floor and on the ceilings of the 1st floor.

© KIE
© KIE
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© KIE
© KIE

In this guest house, the 1st floor is designed with a larger volume than the ground floor in order to appear on the outside as a floating building. The use of red bricks with a non-dense arrangement on the facades of the building is aimed at keeping natural light in the bedroom and creating unique lighting at night.

© KIE
© KIE

On the ground floor we maximize natural lighting and ventilation, this can be seen in the minimized use of the walls which seem to give privacy only for toilets and storage, while in the dining room and the meeting room, we maximize the lighting by using glass doors with black 4x6cm aluminum frames, the ventilation on the ground floor is also maximized on each side to create cross ventilation so that the atmosphere remains cool. In the gathering room, we apply the planter as a place for plants to create greenery in the room and add more aesthetics.

© KIE
© KIE
Ground floor Plan
Ground floor Plan

In the dining room which can also serve as the perfect workplace for digital nomads, in an amazing and cozy co-working atmosphere. Plants are also installed to create greenery and a tropical atmosphere. The pool is designed with an organic shape and clear water beach watercolors that create a distinct icon given that the basic shape of the guesthouse is square. In the swimming pool there are several terraces which can be used for sunbathing and enjoying the sun. This pool deck design is slightly higher than the water level of the pool so that the pool deck floats above the pool. The place contemplates a magnificent setting of magnificent rice fields and coconut palms.

© KIE
© KIE